מתחילים את השבוע עם סיכום השבוע החולף בעננים. כמו תמיד כל מי שמעוניין לתרום או לציין נושא חשוב שפספסנו, מוזמן לפנות אלינו: support@israelclouds.com
כיום אין כמעט מישהו (לפחות בעולם המערבי) שלא מכיר את אמזון, אבל בעוד רובם חושבים שעיקר הרווח מגיע ממכירות באתר, הרי ששירות הענן שלהם הוא זה שקובע את הטון. אמנם לא מדובר בעובדה חדשה או מפתיעה עבור אנשי הענן, אבל הנתונים הבאים יכולים להפתיע, ובגדול: אמזון סיכמה רבעון ראשון עם רווחי עתק של 8 מיליארד דולר. מרשים? בהחלט. סכום שבלעדי לאמזון? לא.
מה שעושה את ההבדל הוא ההשוואה לרבעון הראשון של 2018 – מדובר בעליה של 41% ברווחים, נתון מרשים לכל הדעות, גם במונחים עסקיים כלליים, בטח ובטח כשמסתכלים על השוק שכולל בתוכו מתחרות חזקות כמו מיקרוסופט וגוגל. הסיבה העיקרית לצמיחה המאסיבית היא שאמזון מספקת שירותים לשחקניות גדולות במשק, שהגדילו את ההשקעה שלהן באחוזים ניכרים: רק בשבוע שעבר דיווחנו על הסכומים שאפל ופינטרסט משקיעות בשירות, והשבוע התבשרנו גם על השקעה גדולה מצד סלאק. אם מישהו אי פעם תהה – הנאמנות משתלמת.
לצערנו, אנחנו נאלצים להוריד קצת את ההייפ מהעדכון הקודם, כי לא כולם נשארים נאמנים לאמזון לנצח. רבים זוכרים את העסקה שנחתמה בין אמזון ל-VMWare ונתנה לאפליקציות שפותחו לפלטפורמה לרוץ גם על AWS – צעד שעזר משמעותית להפיכת הענן ההיברידי למציאות שאנו מכירים היום.
ביום שני התוודענו להסכם דומה שנחתם בין VMWare למיקרוסופט, המאפשר לאפליקציות שהותאמו לפלטפורמת האפליקציות הוירטואליות לרוץ על Azure. "שיתוף הפעולה מאפשר ללקוחות להרחיב ולהפיץ את עומסי העבודה שלהם בסביבת ה-VMWare היישר אל החומרה הייעודית של Azure ללא צורך בביצוע התאמות או כתיבת קוד חדש" כך סיפר סקוט ג'אטרי, סמנכ"ל בכיר בקבוצת הענן העסקי במיקרוסופט. בין אם אתם בצד של אמזון או מיקרוסופט, אין ספק שמהלך זה עוזר ללא מעט ארגונים שהתקשו לעבוד עם אפליקציות VMWare וכעת ניתן להם פתרון נוסף, ותודה לאמזון שסללו את הדרך.
חברת דל טכנולוגיות היא אמנם חברה מוכרת מתחומים אחרים, אבל זה לא מונע ממנה לקרוא תיגר על השחקניות הגדולות. החברה הכריזה ביום שני על הגדלת סל השירותים שהיא מציעה, זאת במטרה לאפשר היברידיות מלאה בין הענן הציבורי, הפרטי ומחשב הקצה. גולת הכותרת היא הפלטפורמה החדשה של החברה, המשלבת פתרונות תשתית אשר מפשטים את הניהול והפריסה של סביבות ענן שונות, תוך הסרה של הליכים שנחשבים כיום למסורבלים ומורכבים - זאת בשילוב עם תשתיות של VMWare ו-Dell-EMC. השורה התחתונה היא כזו: כעת חברות יוכלו להציע תפעול יציב של תשתית משאבי ה-IT שלהן לטווח ארוך גם בענן הפרטי וגם בציבורי – מכל מקום.
הפתרון נבנה כתוצאה ממחקר שהראה כי יותר מ-70% מהחברות והארגונים בעולם משתמשים בסביבות מרובות עננים, מה שיוצר אתגרים בדמות ניהול סביבות אלו. כיום, עיקר הפתרונות מערבים פריסה של מגוון כלי ניהול ותהליכים, מה שבטווח ארוך יוצר מורכבות בעייתית ומאט ואף מבטל את החדשנות – והפתרון לכך הוא הענן ההיברידי, בו דל מתמקדת. על פניו, גישה נכונה, ואין ספק שתחרות נוספת תוכל לחזק את השוק והפתרונות המוצעים בו בקצב מוגבר – כך שנראה שנרוויח לא מעט מהסיפור.
http://bit.ly/Microsoft-Azure-Updates
http://bit.ly/Amazon-AWS-Updates
http://bit.ly/Google_GCP_updates
מתכנן איזשהו ניסוי קטן עם וורדפרס ואחסון זול מאוד.
מישהו כאן מצליח להריץ וורדפרס על Lightsail ב-5 דולר?
קח את השירות של cloudflare בעשרים דולר, שים 2 pagerules ותיהנה מקאשינג גם של התוכן "הדינמי". אפשר להגיע ל- chr של כמעט 100%.
רק עכשיו אנחנו מתחילים בקטנה לעבור ל-aws, כרגע ברמת פרויקטים ופחות בשוטף.
התבקשתי ליצור aws policy בסיסי לכל המפתחים, שיאפשר להם לעבוד עצמאית ב aws בלי עזרת ה- devops(כשזה משהו לא מורכב מדי)
אז חלק ממנו יהיה:
- יצירת אינסטנסים
-גישה לאינסטנסים
-יצירת key pair
רעיונות נוספים?
ו..האם אפשר להגביל יצירת אינסטנסים מבחינת כמות ו-type? (שיוכל להקים רק 2 מסוג t3.medium למשל ו2 מסוג m5.xlarge)
הייתי ממליץ לך להשתמש ב- Spotinstגם מבחינת עלויות וגם מבחינת ניהול, ככה המפתחים יכולים להשתמש בקונסול של Spotinst בשביל להקים ולהוריד מכונות גם אם הן On-Demand. החיסרון היחיד הוא שהם לא יכולים ליצור Keypair
אפשרי לבחור סוגים שונים של instance types
לפי הרשום פה:
https://docs.aws.amazon.com/AWSEC2/latest/UserGuide/iam-policy-structure.html
Oops! Something went wrong while submitting the form