הסטארט אפ הישראלי Unboxable (לשעבר LNRD.io) פיתח סימולטור ניבוי שמיועד להוציא לגמלאות את שיטות הגיוס הקיימות. מייסדות הסטארט אפ מספרות על הדרך שלהן להגיע לפריצת דרך עולמית, וכיצד הענן מסייע להן בכך
סטארטאפים ישראלים רבים מביאים פתרון לבעיות יומיומיות רבות באמצעות טכנולוגיה. מעטים מהם מגיעים במטרה להחליף תחום שנהוגה בו מסורת בת מאות שנים ולהתאימו לעידן הדיגיטל בו אנו חיים כיום. את זה בדיוק מכוון לעשות הסטארטאפ הישראלי Unboxable, שהגיע לשדרג ולשפר את הצורה והאופן בהם ארגונים מגייסים עובדים. בראיון עם מייסדות הסטארטאפ - ירדן אסא-מאור, מנכ"לית Unboxable, ושטפי קנופל, המשמשת בתפקיד Chief Experience Officer (ר"ת CXO) – הן מתארות כיצד סטארטאפ ישראלי מתל אביב מכוון לשנות את אחד התחומים המסורתיים בעולם.
החברה שהקמנו לפני שנתיים הגיעה להתמודד עם אחד האתגרים הגדולים של עולם גיוס העובדים המודרני. אנחנו מעוניינות לשבור את ה״קופסאות״ בהן נמצאים כרגע הן טאלנטים והן פוטנציאל הגיוס של הארגונים. הקופסאות הללו הינן תיאורי תפקידים, מדדי ניבוי הצלחה שלא התחדשו שנים - כך גם הדרך לבדוק כשרונות בתהליך הגיוס - כשבסוף התהליך הארוך מתקבלת תוצאה שונה מהרצוי - הכשרונות הללו לא בהכרח מצטיירים כמו שהם באמת. הפוטנציאל האמיתי שלהם צריך להיות מוצג בצורה בהירה וברורה.
שמנו לנו למטרה לעשות טרנספורמציה טכנולוגית לתחום הזה, ״להפוך את משפך הגיוס״ בכדי לספק מידע ב-Day1, ולא בסוף תהליך הגיוס. פיתחנו סימולטור שמסייע לחזות כיצד יתגלו כישורי וסגנונות העבודה של המועמדים בהקשר ספציפי - התאמה לאופי החברה, למנהל הישיר העתידי, מאפייני האישיות ועוד; מידע שנחשף בדרך כלל כאשר טאלנט כבר התחיל את העבודה. הסימולטור שלנו יודע להעביר את המועמד תהליך שבמהלכו הארגון המגייס יכיר את הרקע המקצועי, אך גם הבינאישי, של המועמד - ב״יום אפס״ - לפני שבכלל התחיל תהליך הגיוס. בזמן שמתחרינו מתמקדים ב״סקילז״ קשים ורכים, אנחנו לא מוותרות על החיבור וההתאמה בין הצדדים.
לדוגמא - מנהל מוצר שבאישיותו מאוד אוטונומי - לא נמצא באותה ההתאמה בדיוק כששמים אותו בתהליך גיוס מקביל - מול תאגיד ומול סטארטאפ בתחילת דרכו. את הפער הזה היום קשה עד בלתי אפשרי לנבא בתחילת תהליך הגיוס, לפני שבכלל מתחילים לראיין - ואנחנו מתמקדות בנקודה הכואבת הזו. Unboxable עובדת עם חברות עם משרות מגוונות כמו ironSource, Playstudios ו-ClearX.
האתגרים הם רבים ומגוונים. בראש ובראשונה מדובר באופרציה טכנולוגית, וכסטארטאפ אנחנו נדרשים להיות מסוגלים לספק שירות ללקוחות שלנו שיהיה יציב ואמין. בעידן בו קיימת תחרות אדירה על כל מועמד, הרי שהסימולטור שלנו הופך לחלון הראווה של הארגון בעיני המועמדים, ו"חלון הראווה" חייב להיות מבריק ומזמין בכל עת. אתגר שני, גם הוא טכנולוגי, נוגע ביכולת שלנו לגדול ולקטון במהירות ובצורה חלקה ככל הניתן. בעידן הדיגיטלי אתה לא יכול לצפות את גלי הביקושים, והם יכולים להיות בקנה מידה עצום ובפרקי זמן קצרים. זה מחייב אותנו להפעיל טכנולוגיות חכמות שיאפשרו לאופרציה לגדול ולקטון בזמן אמת. אתגר שלישי, טכנולוגי גם הוא, נוגע ביכולת שלנו לאבטח את המערכות שלנו. כסטארטאפ קטן אתה נדרש לעיתים לעבודה עם ארגונים גלובאליים גדולים שיש להם דרישות לתקני אבטחת מידע או רגולציות. אתה כספק שלהם נדרש להיות מוכן לספק את הדרישה הזו, אחרת אתה מחוץ למשחק. אתגר רביעי - יש צורך להתנהל עם תשתיות שרלוונטיות להיום, אך גם יהיו רלוונטיות בעוד שלוש או חמש שנים מהיום. אתה צריך להיות מסוגל להכניס טכנולוגיות חדשות לתוך הפלטפורמה שלך, אחרת אתה תלך לאיבוד בדרכך.
צריך להבין שמדובר במסע שאנו עוברים – דרך שבמהלכה אנו לומדים ומיישמים לקחים. את הדרך הזו רצוי לעשות עם שותפים חזקים שעוזרים לך להתרכז בליבת העסקים שלך, ומורידים ממך התעסקות שלא נחוצה. אחת ההחלטות האסטרטגיות שלנו הייתה בעולם הטכנולוגיה כאשר בחרנו את הענן שלנו – אמזון ווב סרוויס AWS. באמצעות הבחירה ב-AWS הצלחנו לפתור כמה אתגרים בבת אחת. גם יציבות של המערכות, גם יכולות סקיילביליות גבוהות – הן לגדול והן לקטון, גם עמידה בתקנים ורגולציות אבטחת מידע. אני רוצה להדגיש דווקא את האספקט של העתיד. הבחירה ב-AWS מבטיחה שתמיד נהיה בקדמת הטכנולוגיה. נוכל לשלב יכולות חדשות בעולמות ה-AI או ה-ML. ההיסמכות על אמזון ווב סרוויס מבטיחה שאנו נוכל להתמקד בליבת העסקים שלנו, להתמודד עם האתגרים העסקיים של החברה, ולעשות זאת עם חברה גלובאלית אדירה שאנו נשענים על התשתיות והטכנולוגיה שלה.
Oops! Something went wrong while submitting the form