מתחילים את השבוע עם סיכום השבוע החולף בעננים. כמו תמיד, כל מי שמעוניין לתרום או לציין נושא חשוב שפספסנו, מוזמן לפנות אלינו: support@israelclouds.com
בסופו של יום, אחת התכונות המרכזיות בענן היא האחסון, ועם מידע ונתונים לא משחקים. לכן, לא מפתיע שאמזון ביצעה רכישה של חברה מובילה (וישראלית) בתחום זיכרונות הפלאש, עם דגש על פתרונות תוכנה לענן המיועדים ל-Rack Scaling.
הדיווח של גלובס משער כי סדר גודל העסקה היה 50 – 60 מיליון דולר, אך מביני עניין בתחום טוענים שהסכום האמיתי נמוך יותר. החברה הוקמה בשנת 2014, והרוב הגדול של עובדי החברה נמצא בישראל, עם ליווי של המייסד והמנכ"ל השותף (עם היזם אלכס פרידמן) אורי זיון, שנמצא בסן פרנסיסקו. החברה גייסה בעבר מעל 18 מיליון דולר, מגופים מובילים בתחום כמו Accel, Magma Venture ו-Vertex Ventures. לסיכום החודש האחרון – יש לנו גאווה ישראלית כפולה, וזה רק בענן!
עולם למידת המכונה הוא עולם מרתק, והוא הצליח לרתק גם עובדים בענן של גוגל. עד כמה? תשאלו את דבור בונאקי ואת בן צ'יימברס, עובדים לשעבר ב-GCP שהחליטו להקים מיזם בשם קסקדה, שיעזור לחברות להתמודד עם למידת מכונה בצורה טובה יותר.
המיזם, שנמצא בסיאטל, יצא לאור וחשף את פתרונות התוכנה שלהם, המשתמשים בנתונים מבוססי אירועים בזמן אמת, בכדי לשפר את יכולות למידת המכונה השונות, הישג שמשתלב בקלות עם המגמה הגואה בקרב חברות, ארגונים ועסקים רבים לבחור בלמידת מכונה כדרך לשפר את התנהלות החברה במגוון תחומים. יחד עם זאת, החזון של קסקדה טוען כי המצב הנוכחי אינו מספיק, וניתן להגיע אל ביצועים הרבה יותר טובים באמצעות שימוש נרחב יותר בנתונים מדויקים יותר, שצפויים לשפר את התחזיות השונות וכתוצאה מכך גם לשפר את התנהלות אותן חברות. אנחנו רק תוהים, איך ההכרזה על המיזם תשפיע על הנתונים?
אתגרי האקרים הם לא דבר חדש, אבל לא כל יום נתקלים בסכומים כאלו מחברות בסדר גודל כזה. מיקרוסופט "משיקה" את Azure Security Labs בדרך מיוחדת – עם פרס שיכול להגיע עד ל-300,000$ לכל גורם ידידותי שיצליח לדמות גורמים קצת פחות ידידותיים, ובכך למצוא פרצות במערכת שמתבססת על הפרדה ובידול כאסטרטגיית אבטחה עיקרית.
אם אתם חושבים שמיקרוסופט החליטה להתפרע או להחניף לאנשים מוכשרים, אל דאגה – כנראה שמיקרוסופט פשוט רוצה להוכיח ללקוחות חדשים ומתעניינים שהם בוחרים בפלטפורמה מאובטחת, כל מה שרק נותר להם הוא לקוות שהם לא יצטרכו לשלם למישהו 300,000$, כי בסופו של יום – זה יעלה להם הרבה יותר מזה.
הקלות והמהירות שהביא איתו הענן גוררת אחריה עלות כספית לא זניחה שאין לזלזל בה.
כחלק מתכנון נכון וכמנהלי החשבון, כדאי יהיה להגדיר “התראת תשלום״, הודעה שתגיע אליכם בכל פעם שהחוב שלכם כלפי ספק הענן יחרוג מהסכום שהגדרתם. שימו לב שזו רק התראה והיא לא תפסיק עבורכם את המשאבים עליהם תשלמו.
אם אתם מתחילים עם הענן ועדיין נמצאים במסגרת ה-free tier, אני ממליץ להגדיר קו עליון ראשוני של כ-5 דולרים.
במידה ואתם כבר משופשפים וה-workloads שלכם כבר רצים בענן - זה לגמרי תלוי בכם איך וכמה להגדיר, אך אמליץ להתחשב בכל שינוי שאתם עושים בסביבה, ובפרט הכנסת service חדש וגדילה או ירידה ב-traffic.
אז איך מגדירים את התראת התשלום? התשובה כאן
יש לי אקטיב דירקטורי בענן של אז'ור, ואני מעוניין לחבר מכונות on prem לינוקס לאקטיב, זה משהו שאפשרי לעשות בלי להוסיף עוד מכונות on prem? או איזה ad מקומי?
יש איזשהו טריק שניתן לצרף vm domain controller לתוך azure ad domain services? בתיעוד הרשמי לא ניתן
יש אפשרות עם Ad connector ליצר איזה רפליקציה בניהם אבל זה לא "חברות"?
אם יש לי TFS SERVER לוקאלי עם WINDOWS SERVER2012. אני יכול לעשות לו מיגרציה אוטומטית ל-AZURE?
אפשר להתחבר עם ה-visual studio מולו ולעשות check in?
מדובר על מיגרציה של VMS
https://developercommunity.visualstudio.com/content/problem/460876/migrate-tfs-to-azure-deoops.html
האם קיימת דרך לקנפג למכונת EC2 שתי רגליים שונות מ-VPC שונים? (הם לא חייבים לדבר אחד עם השני באותה המכונה)
בגדול אפשר, אבל חייבים להוסיף ראוטינג לכתובות
יצרתי טריגר עבור פונקציית למדא וציינתי ב-STREAM שיועברו כל השדות ולא רק המפתחות
אבל בפועל ללמדא מועברים רק המפתחות משום מה
ובלוגים ב-CLOUDWATCH זה רושם שסוג השליחה היא KEYS ONLY למרות שהגדרתי אותה מפורשות לא להיות כזו
בחלק מהשירותים שמעבירים ישירות ללמדה רק חלק מהתוכן עובר (ב-ses למשל, לא יעבור ה-body), הפתרון שקבור עמוק בדוקומנטציה הוא להעביר ל-sns ומשם ללמדה.
יש לי vpc עם רשת פנימית 10.156.x.x. אני מעוניין לקנפג את הכתובות הפנימיות ידני ולא dhcp מאמזון
כן,
שאתה מרים את ה-EC2, אתה יכול לבחור IP סטטי.
Oops! Something went wrong while submitting the form