מתחילים את השבוע עם סיכום השבוע החולף בעננים. כמו תמיד כל מי שמעוניין לתרום או לציין נושא חשוב שפספסנו, מוזמן לפנות אלינו: support@israelclouds.com
GitLab עוזבת את מיקרוסופט ומכריזה על מעבר לענן של גוגל. כאשר מיקרוסופט רכשה את GitHub, רבים ממשתמשיה לא היו מרוצים מהמהלך ודווח כי למעלה מ-100,000 משתמשים החליטו לעבור ליריבה המובילה GitLab. כעת, GitLab מעבירה את מאגרי הקוד שלה מ- Microsoft Azure ל- Google Cloud Platform) GCP).
אנדרו ניודיגייט, מנהל פרויקט המיגרציה ל-GCP, הסביר כי GitLab מבצעת את המהלך על מנת לשפר את הביצועים שלה ואת רמת אמינות השירות ובפרט, שהחברה מבצעת את המהלך כי היא מאמינה שהעתיד טמון ב- Kubernetes. על פי ניודיגייט "קוברניטיס הופכת עבודה בכל קנה מידה לאפשרית". מסיבה זו, הפכה גוגל לפלטפורמה המתבקשת עבור GitLab. אחרי הכל, גוגל המציאה את Kubernetes, ונכון להיום GKE (מנוע הקוברניטיס של גוגל) מציע את התמיכה הנרחבת והזמינה ביותר בתחום.
לאחרונה דווח כי גם גוגל שקלה לרכוש את GitHub, ומיקרוסופט הצליחה להקדים אותה, כך לפי דיאן גרין, מנהלת מחלקת הענן של גוגל. כאשר נשאלה לגבי הסכום שגוגל הציעה בעבור החברה, היא סירבה לחלוק פרטים נוספים. לדברי גרין, 2 ממוצרי גוגל נמצאים ברשימת המוצרים הכי פופולריים ב- GitHub, ומעניין לראות אם מיקרוסופט יצליחו להשאיר את תוכנת ניהול הגרסאות ניטרלית כפי שהיא היום.
ומה לגבי אמזון? מסתמן כי אמזון לא הביעה רצון לרכישת התוכנה, זאת ככל הנראה משום שהיא מחזיקה בסביבת פיתוח משלה. AWS Cloud9, שהושקה בשנה שעברה בכנס ה- re:Invent.
http://bit.ly/microsoft_azure_updates
http://bit.ly/Amazon_AWS_updates
http://bit.ly/Google_GCP_updates
ישנה אפשרות להגדיר כניסה ב- security center just in time, כך שלא צריך להיכנס לפורטל וללחוץ request access?
http://bit.ly/2Automating-Azure
למה אני לא מצליח להוסיף עוד דיסק למכונת לינוקס ב- Azure? הבנתי שאני צריך ליצור Plan ל-Resource של ה-Disk. איך מבצעים את זה?
ככל הנראה הסיבה היא בגלל שהמכונה נוצרה מ- Marketplace בלי Plan, אתה צריך להריץ על המכונה את הפקודה הבאה:
אנחנו עובדים עם Redis VM בעיקר בגלל שברמת השירות לא הייתה יכולת לבצע את האלגוריתם Cache שרצינו lfu, וזה כמובן הרבה יותר זול. יחד עם זאת, אני מסכים שעדיף שירות מנוהל- אם האלגוריתם שרצינו היה זמין, היינו הולכים על זה למרות המחיר.
http://bit.ly/licensing-configuration
מישהו יכול לעזור לי עם בעיה בפניה דרך Azure function? קיבלתי את השגיאה הבאה:
Get-AzureRmHDInsightCluster -ClusterName $clusterName
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cannot find the 'Get-AzureRmHDInsightCluster' command. If this command is defined as a workflow, ensure it is defined before the workflow that calls it. If it is a command intended to run directly within Windows PowerShell (or is not available on this system), place it in an InlineScript: 'InlineScript { Get-AzureRmHDInsightCluster }'
שתי אופציות:
1. אין ב Azure Function מודול עדכני של Azure RM. תוסיף לפי המדריך כאן:http://bit.ly/powershell-azure-functions
2. תנסה לעטוף את הפקודה ב- Workflow
מומחי EBS, אשמח לקבל מידע או רפרנס רשמי:
אמזון מצהירים שגרסת RAID 5 או RAID 6 פחות מומלצת, בייחוד כשמדברים בהקשר של מערכת הפעלה. האם הצהרה זו תקפה גם למצב המתואר למטה? האם יש מחשבון עלויות ל- EBS?
תיאור ה- use case:
רייד 5 אפליקטיבי, לא ברמת מערכת ההפעלה אלא ברמת אפליקציה שלי שעושה Mount ומנהלת דיסקים בצורה עצמאית (grooming, balancing של מידע), ואני כותב בצ'אנקים גדולים של 1 מגה או קרוב לזה. ה-Parity מחושב ונכתב גם כן ע״י האפליקציה.
ביצעתי בעבר RAID5 ב- Azure ואמזון בתקופה שלא ניתן היה להרים דיסקים גדולים מ1TB.
קצת קשה להעריך אם RAID5 יספיק או שבאמת צריך RAID10 או RAID1 (תלוי בכמות הIOPS והנפח כמובן) מבלי להכיר את אופי הגישה למידע.
מהנסיון הקצר שהיה לי עם RAID בענן - RAID10 לא מאוד יעיל בסיטואציות של write intensive אלא בעיקר בסיטואציות של WORM.
בחברה שלי שוקלים מעבר לשימוש ב- Docker על AWS. מדובר על אפליקציה שכרגע יושבת על שרת Linux.
אשמח לשמוע עצות מניסיון עבר של חברי הקבוצה.
בעקרון המעבר ל-containers מייצר יתרון גדול בכל תהליכי ה- Deploy וכמובן זריזות משמעותית ב- Scale. הבחירה בין ECS ,EKS או Beanstalk היא שאלה של צורך. מנסיון, כאשר הכל נבנה בצורה נכונה, זה עובד מעולה. מצד שני, כשזה לא נעשה בצורה מקצועית, יכולות להווצר בעיות רבות. לכן, אל תחשוש מהפלטפורמה אלא תתמקד בבניה נכונה והכל יעבוד נפלא.
מקווים שנהניתם.
Oops! Something went wrong while submitting the form