מתחילים את השבוע עם סיכום השבוע החולף בעננים. כמו תמיד כל מי שמעוניין לתרום או לציין נושא חשוב שפספסנו, מוזמן לפנות אלינו: support@israelclouds.com
אל תזלזלו ב- Cortana: סקר עדכני צופה שהעוזרת הקולית של מיקרוסופט תדביק את הפער מול האלטרנטיבות של אמזון וגוגל בשימושים עסקיים. הסקר, שנערך על ידי חברה המתמחה באבטחת טכנולוגיות קוליות, מצא ש- 78% מהעסקים מעוניינים להטמיע מערכת קורטנה בתהליכי העבודה שלהם במהלך השנתיים הקרובות. הסטטיסטיקות דומות גם עבור המתחרות (78% מהמשתתפים מעוניינים לעבוד עם גוגל אסיסטנס ו-77% עם אלקסה של אמזון).
האם אנחנו מתקרבים ליום שבו העבודה המשרדית תבוצע על ידי עוזרות קוליות? בכלל לא בטוח. לפי הסקר, למעלה מ-85% מהעסקים מאמינים שלקוחות חוששים מהונאה ושימוש לא ראוי במידע שלהם. הם כנראה גם צודקים, שכן נכון להיום, פושעי סייבר יכולים לעקוף מערכות זיהוי (Authentication Methods) בקלות יחסית. כל עוד עסקים מאמצים את הטכנולוגיה הקולית להתנהלות מול לקוחותיהם, יגדל במקביל הצורך בשיפור אמצעי אבטחה, ובפרט אבטחת רכיבי IoT ומערכות זיהוי.
גוגל מציגה קווים כללים לשימוש באינטליגנציה מלאכותית, ומתחייבת לפעול בהתאם אליהם בשימושים צבאיים. לפני כשבוע, שחררה גוגל חוקי התנהלות שמגבילים את השימושים שלה ב- AI בעבודה עם לקוחות מחלקת הענן שלה. החוקים הינם סט של קווים מנחים לשימוש בטכנולוגיית הענן של גוגל בפיתוח נשק. היוזמה החדשה נולדה בעקבות צמצום פרויקט Maven שגוגל מבצעת עם משרד ההגנה האמריקאי. "חוזים הקשורים בצילומי מל"טים אשר עושים שימוש ב- AI, ונועדו להציל חיים היו הכוונה המקורית של הפרויקט אך גוגל לא תמשיך לביצוע שלבים נוספים" כך לפי דיאן גרין, מנכ"לית GCP. ההתייחסות שלה מדברת כמובן על המשך הפרויקט המתוכנן שמתייחס לפיתוח נשק הנשלט באמצעות AI.
החוקים החדשים של גוגל עשויים להוות תקדים לרגולציה בנושא שימוש בטכנולוגיות חדשניות, היוזמה הזאת מגיעה בסך הכל שבועיים לאחר שאמזון הגנה על טכנולוגיית זיהוי התמונה שלה שנמצאת בשימוש אצל מספר רשויות אכיפה ברחבי אמריקה למרות הביקורת שספגה. בעבר, נשמעו גם דיווחים מצד מיקרוסופט על כך שהיא מסרבת לקבל על עצמה פרויקטים מסוימים שעוסקים באינטליגנציה מלאכותית. סביר להניח שככל שהתחום ילך ויתרחב, יגדל הצורך בחקיקה כללית עבור כל הספקיות שעוסקות בפיתוח טכנולוגיית AI.
http://bit.ly/microsoft_azure_updates
http://bit.ly/Amazon_AWS_updates
http://bit.ly/Google_GCP_updates
איך לוודא תבנית או חוקיות הערך ב- parameters ב- arm template?
למשל לוודא שדה של כתובת IP. או eula accept.
מומלץ להשתמש ב https://code.visualstudio.com/docs/azure/deployment
איך מטפלים בשיתוף images בין subscriptions ב-azure? ב-AWS זה מובנה בתשתית - לא מצאתי משהו ב-azure
הוסיפו לזה יכולת חדשה לא מזמן, עדיין ב preview אבל זה הפתרון שאתה מחפש: https://azure.microsoft.com/en-us/blog/shared-image-gallery-now-in-limited-public-preview/
שאלת NAT GW: האם אפשר לגרום ל- instance להיות חלק מ- public subnet, U יחד עם זאת, לצאת לאינטרנט דרך natgw כך שה- instance ימשיך להיות נגיש מהעולם בכתובת x ויצא לאינטרנט מכתובת y?
Asymmetric route שכזה
כן. אם כל הטראפיק מנותב דרך ה-natgw אז האייפי שלך/המשרד צריך להיות ב-routing table עם internet gw. ואז אתה יכול לגשת ל-IP הפומבי של המכונה, או ההפך, כל הטראפיק הולך ל-internet gw, ורק IPs ספציפים הולכים ל-nat gw.
תיצור subnet חדש ל-nat gw. תמיד מסתבכים עם זה ומנתבים את ה-nat gw דרך עצמו ואז לא מבינים למה לא עובד.
האם אפשרי לארח אתר ב- s3, שבו יש לי בתיקייה הראשית עם index.html ובנוסף עוד תת תיקייה שגם היא מכילה index.html ושאני יוכל לגשת לשניהם? לדוגמה, domian.com ובנוסף domian.com/directoty ופה יענה לי ה- index השני כאשר הכל מונגש מאחורי Cloudfront
אתה צריך לנתב כל url לכתובת אחרת ב route53. תעבוד עם website hosting ושים cloudfront לפני ועם lamda@edge תכתוב חוקי rewrite.
שאלה בנושא BigQuery: יש כמה Public data sets. מי מתחזק אותם?
אם משהו לא מעודכן - למי פונים? או שזה פשוט ניסוי וטעיה?
גוגל מתחזקת אותם. אל דאגה
שים לב שאתה עדיין מחוייב על השאילתות שאתה מריץ. אמנם לא על ה-storage.
מקווים שנהניתם.
Oops! Something went wrong while submitting the form