מתחילים את השבוע עם סיכום השבוע החולף בעננים. כמו תמיד, כל מי שמעוניין לתרום או לציין נושא חשוב שפספסנו, מוזמן לפנות אלינו: support@israelclouds.com
אורקל הודיעה כי Zoom בחרה בה כספקית תשתית הענן העיקרית שלה. הצמיחה הנרחבת ש-Zoom חוותה בתקופה האחרונה, הביאה לכך שהיא נזקקה לשירותי ענן נוספים. בחברה בחרו באורקל בשל יתרונותיה, המתבטאים בביצועים, ביכולת לבצע scaling, באמינות ובאבטחה מעולה. תוך שעות ספורות מרגע ההתחברות ל-Oracle Cloud Infrastructure, כבר היה אפשר לנהל מפגשים של מאות אלפי משתתפים במקביל. לאחר שהשירותים ייפרסו במלואם, הפלטפורמה תתמוך במפגשים של מיליוני משתתפים במקביל.
AWS הכריזו ששירות Augmented Artificial Intelligence (A2I), שמטרתו היא לפשט את הבדיקות האנושיות על workloads של בינה מלאכותית, זמין כעת בארה"ב, קנדה, אירופה ואזור אסיה-פסיפיק. כדי שמערכות בינה מלאכותית יעבדו כראוי, צריך שבני אדם יבדקו אותן וישפרו את הדיוק שלהן, אולם תהליך הבדיקה מסובך ולוקח זמן רב. כדי להקל על כך, פיתחה AWS את A2I, וכללה בו יותר מ-60 human-review workflows של משימות למידת מכונה נפוצות. באמצעות שירות זה מפתחים יכולים לקבל תחזיות AI/ML מתחת לציון שהוגדר. שירות זה מיועד בעיקרו למקרים שבהם קוד למידת המכונה מקבל ציון אמון נמוך, אולם ישנם מקרים, כמו תחומים הנוגעים לאכיפת החוק, שבהם מומלץ שאדם יבקר את הקוד, גם אם הוא קיבל ציון גבוה.
קוקה קולה הודיעה כי החליטה להשתמש בשירותי מיקרוסופט לכל פעילויותיה. שירותים אלו כוללים את Azure, Microsoft 365 ו-Dynamics 365, והם יחליפו את המערכות השונות שעובדים איתן כיום בקוקה קולה. הפלטפורמות החדשות יאפשרו לספק לעובדים חוויית עבודה רלוונטית ומותאמת אישית, תוך כדי רישות הארגון. נוסף על כך, באמצעות Dynamics 365 יוכלו מנהלי מוקד השירות של קוקה קולה לקבל תובנות AI ולמדוד את שביעות רצון העובדים, נושאי שיחה ועוד. לא רק זאת, אלא שהשירותים החדשים יאפשרו לקוקה קולה לקבל נתונים מקיפים יותר על לקוחות ועל עסקים, ובכך להתכונן לעתיד בצורה טובה יותר.
האם יש ב-aws שירות שיודע להתחבר ל-RDS שלי ולהציג לי דוחות שאני מגדיר? הרעיון הוא להיפטר מ-Power bi של azure שהשתמשנו פה והפסיק לעבוד בגלל סיבות טכנולוגיות שלנו.
תתקין ReDash אצלך ב-VPC, מוצר OpenSource, על מכונת EC2. תצמיד Security Group ל-Redash Instance ותאפשר גישה רק מה SG הזה לפורט המתאים (3306 / 5432).
עם איזו תוכנה אתם מגבים את ה-Exchange 365 שלכם?
ומה תצורת היישום - גיבוי ל on prem, גיבויי לענן \ ענן אחר?
המלצות \דיס-המלצות יתקבלו בברכה.
שאלה ראשונה שהייתי שואל היא מה הסיכון ומולו מה העלות. מרבית הארגונים שאני מכיר שקיבלו החלטה לעבור לעבוד עם שירות מסוים בענן, קיבלו החלטה מודעת לעבור לענן, בין השאר מסיבה שהאחריות על תחזוקת השירות עוברת לגוף שמתמחה בנושא וככל הנראה מחזיק במשאבי כ"א וידע גדולים מאשר לייתר הארגונים. לגופו של עניין, האם הארגון בו אתה עובד מסוגל לחיות עם אובדן מידע מתיבת הדואר של המנכ"ל וההנהלה הבכירה בלבד או שיש החלטת הנהלה שאומרת שנדרש לגבות כל פיסת מידע וההנהלה מוכנה לשלם את עלות הרישוי והאחסון. לדעתי, כאשר בוחנים את העלות מול התועלת, ההחלטות משתנות והטכנולוגיה כבר אינה הגורם העיקרי המשפיע על ההחלטה.
אני בונה אתרי אינטרנט שמורכבים מ3 פרויקטים:
admin - פאנל ניהול לאתר
client - האתר שהלקוח רואה בפועל
api - שכבת api, גם האתר וגם פאנל הניהול מתקשרים עם שכבה זו
כל פרויקט מאוחסן בנפרד בהירוקו , כך יוצא שכל פרויקט עולה 7$ (האחסון הבסיסי) ולכן הלקוח שלי צריך לשלם 21$ כל חודש על אחסון - זה קצת הרבה ואני מחפש להוזיל כאן עלויות.
(האתרים בנויים עם סרבר ב nodejs)
אשמח לשמוע רעיונות, תודה.
תרים הכל בשרת אחד, שים nginx ותנתב את הבקשה ל-express לפי ה-host header
S3 + cloudfront. Api and backend: aws lambda. Total cost: probably less then 1 dollar
Oops! Something went wrong while submitting the form