החזרי מס מהמדינה נחשבים למורכבים ולכאלו הדורשים עזרה מרואה חשבון. הסטארטאפ הישראלי Fibo פיתח טכנולוגיה שמבצעת עבור שכירים בדיקה חינמית מקיפה, שכוללת גם השגת טפסים משש השנים האחרונות, ובסופה מקבלים תשובה מדוייקת של גובה ההחזר הצפוי. סטארטאפ הפינטק Fibo הוקם בשנת 2018 במסגרת תוכנית Zell ליזמות במרכז הבינתחומי הרצליה, על-ידי רועי קמחי המכהן כמנכ"ל, איתמר אפלבלט, CTO ודנה מיולגאי CPO. עובדי החברה כבר מצאו עבור שכירי ישראל החזרי מס בשווי כמה מליוני שקלים. אחד המשקיעים הראשונים בחברה וגם יו״ר דירקטוריון בה, הוא היזם אורי לוין.
אפלבלט ישב לספר לנו, כיצד Fibo עוזרת לאנשים לגלות בחינם אם המדינה חייבת להם כספים וחוסכת להם את העלות הגבוהות וגם את התהליך הבירוקרטי המתיש.
"פשוט להיכנס לאתר האינטרנט שלנו, אפילו מהסמארטפון. מדובר בתהליך רישום קצר מאוד, הכולל מענה על מספר שאלות בסיסיות, אשר מאפשרות לנו לפנות לגופים הממשלתיים, במטרה לבדוק זכאות להחזר כספי מהמדינה מהשש השנים האחרונות. אם לפני השקת השירות שלנו, אנשים היו צריכים לגשת לרואה חשבון ולבקש טפסים רבים מגופים שונים, אנחנו מוצאים אותם עבורכם. אנחנו חוסכים לאנשים את הבירוקרטיה מול אותם גופים, הלימוד של עולם התוכן הזה ואת התשלום לרואה החשבון.
"המוצר שלנו מבוסס על בוט המבצע את הפעולות הדרושות למציאת המסמכים וההחזר הכספי באופן אוטומטי. את הבדיקה עבור המשתמש מבצע האלגוריתם שלנו, כאשר במקרים של לקוחות מורכבים, חלק מהצוות שלנו מבצע מעברים ידניים על המידע, אבל המאסה הקריטית מתבצעת באופן אוטומטי. עבור הפעלת השירות, המידע על המשתמשים וחיווי על הסטטוס של כל לקוח, פיתחנו מערכת משלנו, השומרת את המידע בשירות Amazon Relational Database Service (RDS) של אמזון ווב סרוויס AWS. זהו שירות מנוהל שמקל על הקמה, הפעלה וקנה מידה של מסד נתונים יחסי בענן. הוא מספק יכולת חסכונית ושינוי גודל, תוך ניהול משימות גוזלות זמן בניהול מסדי נתונים. כל היכולות האלו אפשרו לנו להתמקד בפיתוח המוצר שלנו. מלבד השירות הזה, פתרונות האוטומציה שלנו פועלים באמצעות AWS Lambda המאפשר הרצת קודים בצורה וירטואלית על אפליקציות ושירותים".
"עבור מציאת המסמכים והבדיקה עצמה, אשר מגלה למשתמש אם הוא זכאי להחזר כספי, אנחנו לא גובים תשלום. כמו כן, אם גובה ההחזר הוא מתחת ל-250 שקל, אנחנו עדיין לא נגבה עמלה. במצב כזה, עלות השירות היא 12% עד תקרת תשלום של 1,500 ש״ח. אם ההחזר נמוך מ-250 ש״ח, השירות בחינם".
"דנה, רועי ואני למדנו מדעי המחשב במרכז הבינתחומי הרצליה והחלטנו להקים יחד סטארטאפ. תוך כדי פגישות ושיחות על תחומים בהם אנחנו יכולים לפעול, שוחחנו גם על החזרי מס וכמה החוויה שלנו לא התנהלה בצורה חלקה כשרצינו לברר אם מגיע לנו החזר כזה. קודם כל, צריך לשלם לרואה חשבון על הבדיקה ופתיחת תיק, ואז נשלחים למצוא אינסוף מסמכים ואישורים מכל מיני גופים. אם בסופו של דבר בבדיקה מגלים שבאמת זכאים להחזר מס- צריך לשלם גם על הגשת הטפסים למס הכנסה. זה תהליך מתיש ומאוד מאתגר, היה בנוסף לתשלום עבור רואה חשבון, אשר גם ביקש מאיתנו להשיג עבורו מסמכים, אשר התקשנו למצוא אותם. במהלך השיחה, דנה סיפרה לי ולרועי, שהיא בכלל לא הייתה מודעת לכך שיש סיכוי שהמדינה חייבת לה כסף. כאן הבנו שכנראה עלינו על רעיון ואנחנו צריך להתחיל לחקור אותו. בין השאר גילינו שאנחנו לא לבד- 80% מהשכירים בישראל זכאים להחזרי מס, אבל רק מעט מגישים בקשה להחזר, 91% מהשכירים לא עושים זאת וקיימים מיליארדי שקלים בקופת המדינה שנגבו ביתר. אף אחד משלושתנו לא הגיע מעולם ראיית החשבון, אלא מעולמות הטכנולוגיה, אבל מהר מאוד התאהבנו בענף המיסים. הסיבה להתאהבות שלנו בתחום הזה, היא האתגר בלבנות מוצר שנותן ערך אמיתי לאנשים, והחזרת כספים השייכים לתושבי המדינה, שהיום הם כל כך מתקשים לקבל בחזרה".
"אנחנו רוצים לפתור את האתגר של החזרי מס במדינות נוספות, כאשר היעד שלנו הוא אירופה. מבחינת שירותים נוספים, אנחנו רוצים לעזור לאנשים בישראל בתהליכים פיננסים שהם לא בהכרח מודעים להם. למשל, ענף הביטוחים וההשקעות בשוק ההון. אנחנו יכולים לעזור לאנשיםלקבל תנאים טובים יותר מהגופים המבטחים אותם ולעדכן אותם על כפל ביטוחים. אני חושב שברגע שהצלחנו להשיג ללקוחות שלנו החזרי מס, הרווחנו את האמון שלהם ולכן הם ירצו לקבל מאיתנו שירותים נוספים".
"אנחנו עובדים עם שירותים רבים של אמזון ווב סרוויס AWS ועליהם המוצר שלנו מתבסס. בין אם מדובר על שימוש בשירות האחסון Amazon S3, שירות המיחשוב בענן Amazon EC2 ו-AWS Lambda המאפשר הרצת קודים בצורה וירטואלית על אפליקציות ושירותים. זה בנוסף ל-Amazon CloudFront המאפשר העברה מהירה ומאובטחת של תוכן (CDN). כמו כן, קיבלנו תמיכה חשובה מארכיטקטים של אמזון ווב סרוויס AWS, אשר ידעו להדריך אותנו איך לעבוד בצורה טובה יותר עם השירותים ואיך להנגיש בזכות כך את המוצר שלנו בצורה טובה יותר למשתמשים"
Oops! Something went wrong while submitting the form