✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: ניב יונגלסון

Skycure
|
June 20, 2018
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
אני עוסקת בתחום ה- DevOps ב- Skycure, שנרכשה לפני כשנה על ידי Symantec. נכנסתי לעולם הטכנולוגי כבר בתיכון בכך שעשיתי הכשרות של סיסקו בזמני הפנוי. בצבא שירתי ביחידה טכנולוגית וכשהשתחררתי התחלתי לעבוד בתחום ה-IT. בהמשך עשיתי מעבר למקצוע ה- DevOps, שהפך נפוץ יותר ויותר, המעבר היה פשוט יחסית משום שיצא לי להתנסות בכלים רלוונטיים רבים בצבא.
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן?

טכנולוגיית הענן הפכה להיות נפוצה יותר עם הזמן, ולמרות שכשנחשפתי אליה לראשונה עבדתי בחברה שכל השרתים שלה היו ON-PREM, הזמינות והגמישות שמאפיינים את הענן קרצו לי, והתחלתי להתנסות ולחקור את שלל האפשרויות שיש בענן. תחילה זה היה מסקרנות בלבד, לאחר מכן, כשהתחלתי לעבוד ב-Skycure, כבר תכננתי ויישמתי ארכיטקטורות שלמות שכל הרכיבים שלהם נמצאים בענן – תחילה בעיקר שרתים, וכיום גם רכיבים שהם Serverless.

באילו קשיים נתקלת כשרצית ללמוד על תחום מחשוב ענן?

ראשית כל, קיימות שפע אפשרויות למימוש פתרון מסוים – עבור כל צורך, ניתן לבחור בדרכים שונות כדי לענות עליו, והאתגר הוא לבחור בפתרון הנכון ביותר עבור כל מקרה פרטני. קושי נוסף שחוויתי היה כאשר רק התחלתי לעבוד בענן ונאלצתי לקרוא מסמכים רבים שמתעדים את השירותים (Services) השונים, אשר לא תמיד היו ברורים. לשמחתי היום יש קהילה מאוד חיה בארץ, ותמיד יש מקום לשאול ולהתייעץ עם אנשים שחוו ונתקלו באתגרים דומים.

מה את צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה- ON-PREM?

ישנה מגמה של מעבר מניהול שרתים, גם פיזיים וגם וירטואליים, לניהול של הקוד עצמו ומרכיביו. אני צופה שבעתיד נמשיך לראות את המגמה הזו. כבר היום ניתן לתחזק מוצר שלם ללא הצורך בטיפול ותחזוקה של השרתים, שזה חוסך טיפול בעדכוני מערכת הפעלה, עדכוני אבטחה וכו'.

האם לפתרונות שחיפשת היו חלופות בין ספקי הענן הציבורי השונים שעבדת מולם? ואם כן מה הייתה מערכת השיקולים בבחירת הספק? איזו תמיכה/ליווי קיבלת מספק הענן?

כשהתחלתי לעבוד ב- Skycure, הארגון כבר היה לקוח של AWS ובאופן טבעי, זהו גם הספק שהתנסיתי במוצריו בעצמי. מאז שאני עובדת מולם, תמיד נמצא איתי בקשר Account Manager  מטעמם, אשר מספק מענה לשאלות מנהלתיות, ונותן הפנייה לגורם רלוונטי במידה ויש שאלות טכניות שקשורות לשירותים השונים.

מה המסקנות לאחר המעבר לענן בהשוואה למצב on premise ( איזה מצב עדיף ולמה?)

יצא לי לעבוד בשני המצבים, ולהרגשתי העבודה בתחום מחשוב הענן היא נוחה יותר ומאפשרת גמישות רבה יותר. היא מייתרת את הצורך לתכנן קדימה מבחינת רכישת חומרה יקרה שבהווה אין צורך בה, ומאפשרת להתאים את המשאבים המנוהלים לצורך בכל רגע נתון.

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

אם ארגון מתחיל את דרכו היום, יהיה לו קל יותר להתחיל בענן מאשר ON-PREM. גם מבחינת זמן וגם מבחינת אנשי צוות, העבודה בענן היא יותר חסכונית – למשל, הרמת שרת בענן היא מהירה יותר משרת פיזי כי היא לא מצריכה את כל הקונפיגורציה וההתקנות, ולא דורשת צוות שיתחזק את החומרה של השרת.

לסיום משהו חשוב שהיית רוצה לראות קורה (מפגשים,לימודים או כל דבר אחר) בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן ?

כמישהי שלוקחת חלק פעיל בקהילה של AWS ישראל, אני שמחה לראות שהקהילה גדלה. יותר ויותר אנשים מרגישים שיש להם לאן לפנות ועם מי להתייעץ, ואנשים אחרים בקהילה תמיד שמחים לעזור. אנחנו עובדים רבות כדי להתאים את התכנים המועברים במפגשים ליותר אנשים בתחום ולהגדיל את קהל היעד תוך כדי העלאת המודעות לקהילה.

תודה ניב היה מאוד מעניין, נהנינו לארח אותך אצלנו