✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן - עדי שטיין

i.am+
|
August 8, 2018
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
עדי שטיין, PMO בחברת i.am+ (פלטפורמה ליצירת אפליקציות קוליות וחסכון בזמן ועלויות של נציגי שירות, voice.over.ai) ומנהלת רשת הבוגרים של קרן מיראז' - רשת של למעלה מ- 700 מנכ"לי סטארטאפים ישראלים שהשתתפו בתוכנית יוקרתית בקליפורניה. אני בוגרת הנדסת מערכות מידע ותוכנה מאונ' בן-גוריון בנגב. בעברי ניהלתי את מתחם החדשנות של אונ' בן-גוריון, ייסדתי חברת סטארט-אפ ועבדתי כמתכנתת באינטל.
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן?

התנסיתי לראשונה בטכנולוגיית הענן בזמן לימודיי באונ' בקורס בו בניתי חנות דיגיטלית והשתמשתי בטכנולוגיות של Azure.

לאחר סיום התואר הראשון השתמשתי בטכנולוגיות שונות של AWS לצורך מענה פרטי של אחסון אתרים שבניתי, הרצת מכונות וירטואליות, Serverless ועד לכלים מונגשים של ML.

המהירות, הפשטות וההתקדמות הטכנולוגית של השירותים גורמים לי לרצות להמשיך להתעניין וללמוד עוד.

מה את צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה- On-Prem ?

אימוץ טכנולוגיות הענן ימשיך לשגשג ולצמוח בקרב SMB וחברות סטארטאפ טכנולוגיות בזכות מהירות הקמה והנגשת כח המחשוב באופן מאובטח, זמין ויעיל כלכלית.

האתגר של CTO & CIO יהיה לאתר וליצור אסטרטגיה של שימוש נכון בשירותי הענן על-מנת להוזיל עלויות עבור העסק.

הצמיחה במגזר האנטרפרייז תהיה עדיין איטית יחסית לשאר השוק בשל חששות ונקיטת אמצעי אבטחה של CXO.  

התקדמות טכנולוגית וצמיחה של מוצרי ה- IoT ומכוניות אוטונומיות, וכמו-כן ניידות העובדים והיכולת לעבוד מכל מקום (ובכל זמן) תוביל לעוד שירותים וספקים בתחום הענן.

האם לפתרונות שחיפשת היו חלופות בין ספקי הענן הציבורי השונים שעבדת מולם? אם כן, מה הייתה מערכת השיקולים בבחירת הספק? איזו תמיכה/ליווי קיבלת מספק הענן?

בחברת הסטארט-אפ בה אני עובדת התשתיות הוקמו על AWS. לא נחשפתי למערכת השיקולים של ה- CTO & IT manager.

לעומת זאת, בזמני הפנוי אני עובדת על פרויקט נוסף - workoutstar.onilne, אתר שנועד לעזור לאנשים להתמיד באימון גופני ומאפשר אימון ספורט עם חברים בזמן אמת (כאשר כל המשתתפים יכולים לראות ולדבר האחד עם השני בזמן האימון), ועבור פיתוחו אני משתמשת בשירותים של AWS. עבורי, השיקול העיקרי בבחירת הספק היה קבלת תוכנית קרדיטים גדולה באקסלרטור בו הייתי בעבר. מאחר והאתר משמש בעיקר חברים ומשפחה ללא עלות, אז העלויות הנמוכות של AWS לפרויקט גרמו לי להישאר בפלטפורמה זו. כמו-כן, אני נהנית לבדוק ולנסות חלק מהשירותים החדשים שצצים כמו פטריות אחרי הגשם. אלמנט נוסף שמשך אותי הוא הדוקומנטציה הנהדרת של מבני ארכיטקטורה וריבוי של סרטוני הדרכה אשר הופכים את השימוש בפלטפורמה של AWS למהנה ונוחה עבורי.

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

מרבית חברות הסטראטאפ בראשית דרכן קמות על גבי תשתיות ענן מאחר וספקיות הענן מנגישות את השירותים באמצעות תמיכה באקסלרטורים או תוכניות חינמיות למיזמים. הצרכים של מיזמים צעירים לרוב אינם מורכבים, ועל-כן רצוי וקל להשתמש באחת מהספקיות המובילות על מנת לחסוך בזמן ואנשי צוות.

זמן טוב למעבר לענן של ארגון מבוסס בעל תשתיות קיימות יהיה כאשר הוא ירצה לגדול ויצטרך לקנות ברזלים או לפתח שירותים חדשים שכבר מונגשים דרך הספקיות. על הארגון יהיה להכשיר את אנשי הצוות שלו ולחשוב על אסטרטגיות מתאימות על מנת להתאים את התוכנית והשירותים בצורה המיטבית והכלכלית ביותר לצרכיו.

לסיום משהו חשוב שהיית רוצה לראות קורה בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן ?

המשך שיתוף ידע ומדריכים של חברי הקהילה, רעיון נחמד יכול להיות יצירת האקתון שבתומו יוצגו Case Studies, מיטאפים של הצגת פתרונות Best Practices, כמו-גם מדריכים על רעיונות/״האקים״ לחסכון בעלויות שירותי ענן.

תודה על הפידבק, נגעת במספר נקודות שכבר נמצאות בתכנון שלנו וגם העלית לנו רעיונות נוספים. היה תענוג לארח אותך עדי.