✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: מייש סיידל-קייסינג

CyberArk
|
July 3, 2018
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
שלום, קוראים לי מייש סיידל-קייסינג. כיום אני ארכיטקט Cloud ו- Devops בחברת CyberArk בפתח תקווה. יש לי ניסיון של מעל 19 שנה בתחום המחשוב. בעברי הייתי איש סיסטם, ניהלתי Active Directory, Exchange ושרתי ווינדוס. יש לי המון ניסיון עבר עם מערכות VMware - כתבתי את הגרסה הראשונה של הספר VMware vSphere Design ואני בעל ידע נרחב בתחום ה-OpenStack (שם גם השתתפתי בפרויקט כתיבת ה- OpenStack Architecture Design Guide). בשנים האחרונות אני עובד בתחום הענן הציבורי (AWS ו- Azure) ובנוסף אני בתהליך כתיבת ספר נוסף בשם The Cloud Walkabout שנכתב בעקבות הניסיון שלי ב- AWS.
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן?

ההתעניינות שלי בטכנולוגיה טבועה בי מאז היותי ילד. מאוד מושך אותי לנסות כל הזמן דברים חדשים, והענן היה עבורי כלי אשר אפשר לי כאיש תשתיות IT לגרום לארגון לרוץ קדימה מהר יותר ולהביא ערך לחברה כולה.  

הקצב שבו החברה רצתה לרוץ בכלים הסטנדרטיים ("והמיושנים") לא היה מספיק מהיר ופזלנו לכיוון הענן (הפרטי והציבורי) על מנת לעזור לנו לעמוד ביעדים שלנו.

באילו קשיים נתקלת כשרצית ללמוד על תחום מחשוב ענן?

קודם כל Buy-in ארגוני. בהתחלה נתקלתי בקשיים כשניסיתי להסביר לדרגים הגבוהים בחברה למה הענן חשוב לארגון, זה לא היה מובן מאליו והצריך הרבה שכנועים והוכחות למנהלים.  

שנית, רמת ההוראה המקומית (קורסים, מרצים) שהייתה בזמנו לא הייתה גבוהה במיוחד, מה שהצריך המון שעות לימוד עצמי והתנסות פרקטית בכדי ללמוד נושא זה או אחר. מעולם לא עשיתי קורס פרונטאלי פה בארץ - אלא רק לימוד עצמי בקצב שלי, כולל 5 הסמכות של AWS וכן הסמכות נוספות.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה- On-Prem?

אני צופה שלא רחוק היום שבו כמות ה-Workloads אשר ירוצו On-Prem תהיה מזערית - והרוב המוחלט ירוץ בענן הציבורי. תמיד יהיו יישומים מסויימים אשר לא משתלם להעביר אותם לענן או מפאת מגבלות אבטחה אינם יכולים לחיות בענן, ולכן נצטרך לחיות בעולם היברידי לאורך שנים רבות. העולם כבר היום הפך לעולם מרובה עננים, אבל המרחק עוד רב עד אשר נוכל להעביר את היישומים שלנו בצורה שקופה בין ענן לענן באופן תדיר.

האם לפתרונות שחיפשת היו חלופות בין ספקי הענן הציבורי השונים שעבדת מולם? ואם כן מה הייתה מערכת השיקולים בבחירת הספק? איזו תמיכה/ליווי קיבלת מספק הענן?

בדומה למצב כיום, הספק המוביל בשוק היה AWS. למרות זאת, Google Cloud ו-Microsoft Azure צמצמו פער ענק בשנים האחרונות. כאשר אני התחלתי את המסע לענן עבדתי אך ורק עם AWS - הם עזרו לנו בייעוץ פרטני וגם טכני - לגבי הדרכים הקיימות להעביר את היישומים לענן, אופטימיזציה ושיפור, ובנוסף בפן העסקי בייעול וצמצום עלויות.  

מהן המסקנות לאחר המעבר לענן בהשוואה למצב On-Premises ?

ברור לי שאי אפשר להתחרות בענן בציבורי. האפשרויות הרבות שמוצעות אצל כל אחד מספקי הענן מהוות הבדל של שמיים וארץ לעומת היכולות שיש ב-Datacenter. בניית שירותים אשר ניתנים לצריכה מהענן ע"י קריאה פשוטה מ-API עשיר עלולה לגזול אלפי שעות אדם, וגם אז אין לנו כארגונים פרטיים אפשרות להדביק את קצב התפתחות האדיר בענף.

בענן הציבורי "אין לנו מגבלות" של משאבים. (כמובן שיש מגבלות מסוימות - אבל אין לאף ארגון סיכוי להתקרב ל-Scale שספקי הענן פועלים בהם)

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

כאשר מתחילים לראות שתהליכים עסקיים זזים לאט מידי, המתחרים מהירים יותר מכם ולוקח יותר מידי זמן להיענות לבקשות הביזנס. אם השירותים שמבקשים מכם לספק אינם בהישג ידכם, או שבכדי לעמוד בעומס ובדרישות - ייקח לכם חודשים או שנים. במצבים אלו אתם צריכים להכיר בעובדה שהגעתם לקצה גבול היכולת שלכם, ועכשיו הגיע הזמן לבקש את "עזרת הענן" ולהתקדם לשלב הבא בצמיחת החברה.

חשוב לעבור לגישה של Enabler, של שותף של הארגון וללוות את הביזנס במסע. לעבוד ביחד ולחשוב איך לקדם את האג'נדה האירגונית ולא להיות החסם. במידה ותתעקשו להיות שומרי הסף ו-"אנשי הלא, אי אפשר" תמצאו את עצמכם לא רלוונטיים לארגון וללקוחות שלכם.

לסיום, משהו חשוב שהיית רוצה לראות קורה (מפגשים, לימודים או כל דבר אחר) בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן?

היום ספקי הענן מנסים למכור סיפור של הצלחה בכל מעבר של לקוח לענן. ברור לי שזה לא תמיד שיקוף של במציאות. על כל סיפור הצלחה אני סמוך ובטוח שישנה לפחות אותה כמות - ואפילו יותר מזה - של כישלונות.

אני הייתי רוצה שכולנו נלמד מהכישלונות הללו - הם משאב חשוב לאין שיעור עבורנו הלקוחות ויכולים לשמש אותנו בניסיונות שלנו לעבור את אותו תהליך. חבל לי שלא משתפים יותר סיפורים כאלו. נכון זה מביך, נכון שזה לא מביא את הזוהר ואת התהילה של סיפור מוצלח - אבל חשוב מאוד שנלמד כולנו מטעויות של האחר.

תודה לך מייש שבאת להתראיין לפורטל מחשוב הענן של ישראל, שמחנו מאוד לארח אותך.