✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

1 על 1 בעננים עם ניר חינסקי

Google
|
March 20, 2018
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
התחלתי את דרכי בעולם אבטחת המידע ואחרי כמה שנים טובות בתחום הזה, באופן טבעי המשכתי למחשוב ענן מכיוון ששני התחומים שזורים אחד בשני. התחלתי מאוד מוקדם עוד בשנת 2009, בזמנו רק לדבר על הרעיון של להעלות אימיילים לענן היה גורר קריאות "אוי ואבוי","זה אסור","Mission Critical" וכל מיגרציה לענן הייתה נשמעת מאוד רחוקה, ואילו היום אימייל בענן הפך לקומודיטי, הפך להיות כמו אנטי-וירוס- אתה יודע שאתה צריך את זה, אין לך סיבה לא לשים את זה בענן.
נכנסנו ישר לעניינים כמו שאתה אוהב, מה תגיד לאותם האנשים "שלא יכולים" (או לא רוצים) להעביר את המידע לענן בגלל רגולציה, פרטיות כמו תעודות זהות, מידע רפואי ועוד סיבות דומות?

תראה, תמיד יהיו סיבות למה לא להעביר.

כיום ישנם פתרונות מתקדמים כמו DLP שזה Data Link Prevention ועוד פתרונות נוספים. בלי קשר לפתרון כזה או אחר, אני יכול להבטיח לך שמה שיש לכל לקוח בארץ מבחינת אבטחת מידע לא מתקרב ל-20% ממה שהם יכולים לקבל, לא רק בגוגל קלאוד אלא מכל ספק ענן מוביל.

כל ונדור בענן כדי להיות בכלל ואלידי וכדי לספק את השירותים שלו, משקיע את מירב ההשקעה שלו כחלק מה- R&D (מו"פ) באבטחת מידע.

Compliance, Privacy,Security, Regulations - כולם תחת הכובע של אבטחת מידע ופרטיות שלהערכתי הוא הסעיף השני בהוצאות של כל ספק ענן. למה? כי בניגוד לדליפת מידע במשרד של 5 עו"ד, לשחקני ענן יש הרבה יותר מה להפסיד! הם לא יכולים להרשות לעצמם דליפה קטנה או דליפה גדולה.

לפי מה שאתה אומר הרגולציה היא לא הבעיה?

אני חושב שהרגולציה לא מונעת מאף אחד לעבור לענן, גם כשנפגשתי עם המפקחת על הבנקים נאמר לי שאין אף פרויקט שאנחנו לא מאשרים, אנחנו רק מעוניינים לוודא ולאשר שהפרויקט מבוצע כמו שצריך ומאובטח.

בפוסט שכתבתי עוד ב-2010 ציינתי שהמחסום הגדול במעבר לענן הוא security אבל לא information security אלא Job Security.

מאוד נוח לתלות את האשמה בגורם אחר, כאשר לדעתי ניתן לפתור את רוב הבעיות או האתגרים הקשורים לרגולציה.

מה אתה ממליץ לאותם המתנגדים ואלו שמנסים לחסום את המעבר של פרויקטים ותשתיות לענן בעיקר מתוך הפחד לאבד כוח, מעמד או את העבודה שלהם?

מ- 2009 אני אומר את אותו משפט לכל מי ששואל אותי על מחשוב ענן: "הרכבת של הענן התחילה לנסוע מזמן", והיום אני מוסיף שהיא כבר דוהרת, אנשים יכולים לבחור להצטרף לרכבת או לא.

אם אתם לא תעלו עליה אתם פשוט תהיו הבלוקרים ויום אחד מה שיקרה הוא שפשוט יפסיקו לשאול אתכם, זה יגיע מעליכם וברגע שזה יקרה אתם תתפסו כחוסמים ואז אתם לא תהיו חלק מהתהליך, לעומת זאת אם תהיו ה- enablerים בארגון שלכם ואתם תובילו את המהלכים לענן תמיד יצטרכו אתכם ותמיד יראו אתכם כאלה שאפשרו לביזנס לצמוח.

אני רוצה להתמקד במשפט האחרון שאמרת, לא ציינת שיאפשרו ל-IT בארגון להתקדם אלא לביזנס לצמוח. מה הכוונה?

אני אסביר, אם ה- IT לא יודע להיות כלי ולהוות שרת לארגון, ואם מנהל ה-IT לא יודע להיות החבר הכי טוב של ה- CFO או ה- COO כדי להראות להם איזה כלים הוא נותן להם שיאפשרו להם למכור יותר אז הוא לא רלוונטי. בסוף, מה שמעניין את המנכ"ל ואת ה- CFO זה כמה הארגון מכר כי ככה הם נמדדים, ואם ה- IT יודע לתת להם כלים להצליח יותר אז הם נהפכים לחברים טובים.

המטרה של מנהלי ה- IT צריכה להשתנות ועליהם להפוך למביאי ערך ולא רק למתפעלי מערכות. כאשר אתה מתפעל מערכת אפשר להחליף אותך בקלות ולכן מי שיהפוך ל Enabler למעבר לענן, מביא את החדשנות ואת קיצורי הדרך לארגון שלו ואז הוא ישאר שם ויוביל את המהלכים בעצמו.

אתה יכול לתת לי דוגמאות למצבים בהם מנסים לעקוף את ה- IT?

בטח, יש המון, אתן לך דוגמה אחת- מנהלי שיווק. כיום פונים אלי המון מנהלי שיווק ורוצים לעשות work around מסביבו, מבחינתם הוא Blocker. מנהלי שיווק מסויימים מחליטים לא לעבוד עם ה-IT  אז הם בונים לעצמם איים קטנים ועוקפים אותו.

זה מהלך מסוכן, ויוצר המון מלחמות פנימיות.

אתה צודק אריאל. יתרה מזאת, בהרבה מאוד ארגונים ותיקים יותר ה- IT אפילו לא מודע לכך וזה הופך את התהליך למסוכן עוד יותר. ה- IT במקומות הללו עדיין בנויים על כוח ועל שליטה, הם חייבים להשתחרר ולהתקדם.

את פרויקט המיגרציה הראשון שלי בארגון גדול עשיתי כבר ב-2010 ואתה לא תופתע לשמוע שכל תקלה, עיכוב או בעיה שהייתה בזמנו, "נוצלו" על ידי ה-IT כדי לעורר מהומות ולהפיץ לכל העולם.

כן אני גם נתקל במצבים כאלו וזה לא רק אצל מנהלי ה-IT, זה קורה מול מנמר"ים ואנשי אבטחת מידע שצריכים להבין שעולם המחשוב משתנה.

נכון, יש שינוי ורואים זאת בעיקר אצל מנהלי מערכות מידע חדשים וצעירים. לא רק צעירים אלא עם "תפיסה חדשה" ובשאיפה להיות ביזנס enablers. בארגונים הללו הענן נכנס יותר ויותר כי הם מבינים שה- Time to Money - היכולת שלהם להראות תוצאות היא יותר גבוהה.

עכשיו משהו שתמיד אמרתי ואני עדיין אומר: "הענן הוא לא בשביל כולם". אם אתה קונטרול פריק וחשוב לך שהחדר מחשב ישב מתחתיך ותוכל להיכנס לראות את הנורות המהבהבות אז הענן הוא לא בשבילך. כנראה שהענן יגיע בכל זאת ואז הם לא יקבלו יותר את ההחלטות הללו.

אין היום מנמ"ר שהענן לא מונח על שולחנו, השאלה מה הוא בוחר לעשות איתו.

אתייחס למשפט האחרון שלך, אנחנו מדברים הרבה ואני מרגיש שהתפיסה של גוגל היא שונה מאשר אצל שאר הספקיות. אתם לא עוסקים בחינוך שוק אלא משקיעים את המאמצים בארגון ובעיקר סטארטאפים שרוצים מראש ללכת לענן.

תראה, נפגשתי לפני כחצי שנה עם מנמ"ר של ארגון גדול ששאל אותי האם כדאי לו לעבור לענן, מכיוון שבדיוק קנה 500 שרתים חדשים ושיפץ את כל החדר מחשב והוא לא חשב שיש לו בשביל מה ללכת לענן.

עניתי לו בפשטות: אתה מכיר את הארגון שלך ואם אתה לא חושב שיש לך מה לצאת לענן, אני לא אשכנע אותך. בוא נדבר עוד שנה או שנתיים. בארגון כזה אני לא אשקיע מאמצים וכמי שמאמין ב Multi Cloud אין לי שום בעיה שאחרים יתפסו נתח שוק גדול יותר.

מי שחושב שהענן עדיין לא מאובטח או שנתלה ברגולציה אז אני לא אתאמץ לשכנע כי זה קרב אבוד, הרי ברור לכולנו שלא משנה כמה כל ארגון ישקיע באבטחת מידע הוא לא יתקרב אף פעם למה שכל ונדור ענן מסוגל לתת להם.

אני יודע שאתה לא אוהב את זה, אבל בוא נחזור קצת אליך, מתי הגעת לגוגל, כמה אנשים עבדו אז בחברה, איזה תפקיד?

הגעתי לגוגל בספטמבר 2013, והתחלתי ...לבד.

נבחרתי כדי להקים את פעילות הענן של גוגל באזור שנקרא MEA, מזרח התיכון ואפריקה.

ישבתי בישראל והייתי אחראי על מדינות כגון: דרום אפריקה,יוון, קפריסין, טורקיה, אוגנדה, קניה ועוד כאשר המטרה הייתה להרים את הפעילות של גוגל קלאוד שבעצם התחילה בתחילת 2012.

היום אנחנו כבר אחרי 4 שנים והפעילות לא רק שקמה אלא חיה, נושמת ובועטת וכמובן גדלה בהתמדה ומרוויחה.

כיום אנחנו 34 אנשים רק בישראל והצפי הוא להמשיך לגדול, אנחנו משקיעים המון ורואים תוצאות. כמו בכל ארגון מכירות אתה חייב להראות תוצאות כדי להמשיך לגדול ולשמחתי אנחנו מתמידים בגידול כבר כמה שנים ברצף.

בוא נדבר קצת על הפעילות הנוספת שלך, לאחרונה קודמת לראש גוגל קלאוד ב EMEA  וקיבלת אחריות על מדינות נוספות. תוכל לתת לנו סקירה שלך ולספר לנו (כמובן רק מה שמותר לך) על מה שקורה בעולם בתחום מחשוב הענן.

כן, כל מדינה וכל REGION מתפקד באופן מעט שונה, לכל אחד יש את השונות שלו ואת הבשלות שלו ובהחלט מדובר באתגר מעניין. הסמן הימני באימוץ ענן הוא כמובן ארצות הברית, שם הוא הכי מתקדם, אפשר לראות גם את הממשל וחברות ענן שאמצו את מחשוב הענן והם מבחינתי נושאי הדגל.

אחריהן זו כנראה מערב אירופה, ובראש UK שמאוד מתקדמים באימוץ טכנולוגיית מחשוב ענן.

בהמשך אסיה-פסיפיק, האזור שלנו שכולל את ישראל, דרום אפריקה, טורקיה ויוון ולאחר מכן מזרח אירופה, לא בגלל שהם לא רוצים אלא פשוט בגלל שהידע התחיל לזרום לשם יותר מאוחר.

היום ארגוני enterprise במדינות כמו הונגריה, בולגריה, פולין ורומניה, נמצאים היכן שהארגונים בסדרי גודל דומים היום בישראל לפני שנה וחצי שנתיים. היום אפשר להעביר שם הרצאה "מה זה מחשוב ענן". אם דבר כזה יקרה פה בארץ אני מאוד אתפלא.

אוקי, הבנו מה זה מחשוב ענן אבל איך נוכל להשתמש במחשוב ענן? אבל אספר לך "בסוד" שבארץ עדיין יש ארגונים שזקוקים לשיחות על מה זה מחשוב ענן הם מתביישים להודות בכך, אני עושה את זה לאחרונה בפגישות קצרות ואישיות, בתחילה כשפנו אלי הופתעתי אבל אני עושה זאת בשמחה.

טוב ,הצלחת להפתיע אותי. חשבתי שכבר אין ארגונים כאלה.

ובכל זאת אני מאמין שרוב הארגונים נמצאים בשלב של: "מה מתאים לי", "איך עושים את זה".

אם נחזור למזרח אירופה אז יש המון סטארטאפים: אסטוניה, קייב ופולין שבה יש את מספר המפתחים הגדול באירופה, מושכים לענן. יחד עם זאת, אם אני מדבר על ארגוני גדולים הם עדיין טיפה מאחורה בקצב האימוץ ובידע שלהם, אבל בסוף איך שאני מסתכל על זה יקח שלוש עד חמש שנים וזה הופך להיות הכי קומודיטי שאפשר.

אני מרגיש שאנחנו בניגוד לתדמית שלנו כ StartUp Nation נמצאים קצת מאחור, מה דעתך על קצב האימוץ באופן כללי. למה זה מתעכב?

לפני שאענה לך על ישראל אדבר באופן כללי. אתה נמצא מספיק שנים בעולם המחשוב ובטח בעולם ה DBA, תנסה להיזכר 10 שנים אחורה כשעולם הוירטואליזציה התחיל לצבור תאוצה. בזמנו הייתי מסתובב אצל הלקוחות והיו אומרים לי "אנחנו בחיים לא נשים Production על מכונה וירטואלית", אני צריך את השרת שלי, את הביצועים שיהיו רק שלי והסקאזי וכו'.

היום אנחנו יודעים שעולם הוירטואליזציה עבר כזאת מהפכה שהוא הפך להיות דה פקטו הGO-TO -  הראשוני, אין היום שאלה לגבי מה שאפשר לשים על שרת וירטואלי.

עולם הענן הינו, בצורה מופשטת, וירטואליזציה רק במקום אחר (בפשטות כמובן כי בענן יש עוד הרבה יותר) והוא עובר את אותו תהליך. ה IaaS הוא סוג של קומודיטי כיום, אין ב IaaS משהו מתוחכם מדי ואינו דורש מחשבה רבה לכן זה הופך לקומודיטי.

כמובן שבענן יש עוד המון שירותים מעבר לזה, והיופי הוא לא איפה אני שם את הדברים אלא מה אני יכול לעשות שלא יכולתי לעשות אצלי קודם לכן. בזכות העושר של השירותים והכלים ובזכות הזמינות שלהם, מה אני יכול לעשות עכשיו יותר טוב מאשר שיכולתי לעשות אצלי.

אנחנו מאמינים ב Shift & Improve, איך אנחנו לוקחים משהו שנבנה ומתאימים אותו לעולם הענן, לא רק בהיבט של הפיתוח אלא מבחינת יתרונות הענן, האלסטיסיות, היכולת לשלם רק לפי מה שאני צורך, כלים חדשים שפותחו בענן ולא יכול להשתמש בהם ב on-prem או שהיו מאוד יקרים וארגונים לא רצו להיכנס לשם. למשל, להרים Data WareHouse פעם היה סיפור תחילה כבר בחישובים של כמה חומרה צריך לקנות, לחכות שיגיע, להתקין סיפור ארוך ויקר - היום בכמה קליקים אתה מרים DW לכמה זמן שאתה צריך ואז נעלם. קח לדוגמא את ה Big Query שלנו, הוא Data Ware house לכל  דבר אבל הוא API.

אנחנו קוראים לזה From PO(Purchase Order) to API יש לך DW בלחיצה, תחשוב איך זה מקצר טווחים.

בחלק  זה של הראיון שוחחנו על הקריירה של ניר ועל שוק הענן בארץ, בקרוב יעלה לפורטל החלק השני בו נדבר על איך שינה הענן את הדרך שבה עסקים פועלים.