✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: אדם רוסק

IncrediBuild
|
April 24, 2018
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
שמי אדם רוסק, בעל תואר ראשון במדעי המדינה והיסטוריה. את דרכי המקצועית התחלתי בקורס TCSE בטכניון, משם זכיתי לקבל את תמיכתו של יוחאי בשן בתחום המחשוב (בעיקר הקמת סביבה חדשה ב-Office 365 ואקטיבציה לרישיונות Microsoft). כיום אני מנהל רשת בחברת IncrediBuild וכחלק מתפקידי אני אחראי על כל ההיבטים של הרשת הארגונית, החל מכתיבת נהלים, Networking ו-HD ארגוני ועד אפיון והקמת סביבות ענן, הנחיות לעובדי הפיתוח בתחום ועוד.
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן?

מאז שאני זוכר את עצמי התחום הטכנולוגי והמחשוב משכו אותי,

בתפקיד הנוכחי יוצא לי לגעת ולהתעסק בענן על בסיס יומי, בעיקר ברמת הקמה של סביבות והגדרתם, ויצא לי לעשות זאת כבר על מספר לא מבוטל של עננים כגון: Alibaba Cloud, GCP ,Azure, Azure China. הכל נבע מצורך ארגוני של מתן מענה לצרכיי הארגון וגם לחלקים שונים בפיתוח, כגון: סביבת Q/A, סביבת Demo, אתר אינטרנט ועוד.

איך הגעת לעסוק בתחום הענן?

בתפקיד הנוכחי נדרשתי להבנה ויישום של תחום הענן כדי לבצע את מטלות השונות, ולפני כן למדתי באופן עצמאי בעזרת אתרי אינטרנט שונים.

באילו קשיים נתקלת כשרצית ללמוד על תחום מחשוב ענן?

ישנם קשים ואתגרים רבים בתחום, הקושי הראשוני מבחינתי היה הבנתו של ההבדל בין ה-KB של העננים השונים. ישנו ריכוז גדול של ידע מאורגן וברור סביב AWS, אך מנגד- ספקים אחרים לא מצליחים להגיע לרמות הללו. כך שכאשר אני נתקל בספק שהוא לא AWS, מציאת המדריך או ההסבר הנכון לוקחת לעתים הרבה יותר זמן.

מה המסקנות לאחר המעבר לענן בהשוואה למצב on premise (איזה מצב עדיף ולמה?)

החברה בה אני עובד עדיין On-Premise מתוך רצון שלהם, כך שאני לא יכול לתת חוות דעת מלאה. אך לדעתי, ארגון מאוזן, חייב רגל אחת שתהיה Local, מהסיבה הפשוטה ש-You Can Never Know. לצורך המחשה: רק לפני כשבוע נחשף הכבל הימי שמחבר אותנו לעולם, אם היה קורה לו משהו, גם ללא כוונת מפגע, יש צורך באפשרות להמשכיות עסקית והקטנת התלות בגורם שלישי.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה ONPREM, ובעיקר בתחום התקשורת שהוא תחום ההתמחות שלך?

לדעתי אף אחד משני התחומים הללו לא ישתלט. יווצר (או שכבר נוצר) איזון בין השנים (Hybrid- Cloud),אך בשונה מהמצב כיום, לא חושב שיהיו ארגונים שלא ישתמשו בצרכי ענן כלל.

בעבר עולם התקשורת היה די ברור שלטו בו כמה ספקים, היום ישנם יש המון פתרונות וחלופות גם בין ספקי הענן הציבורי השונים. מה מערכת השיקולים שלך היום בבחירת הספק?

השיקולים שלי מתחלקים בין IT למנהלים:

ב-IT מה שמעניין אותי זה שיהיה KB מצוין, ההטעמה של השירותים שלהם לצרכי המשימה/הארגון והיכרות שלי עם הענן.

בהיבט הניהולי מה שמעניין אותי זה המימד הכלכלי, ומיעוט שינויים ארגונים (אם הם עובדים כבר בענן א' אז אין הגיון להעביר לענן ב' רק לשירות מסוים אחד).

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

בעיקר שינוי תפיסתי וארגוני בהבנה שהענן הנו פתרון בטוח, יעיל ומתקדם יותר. בעבור כל עסק השינוי הראשוני והמעבר עלול ליצור מעט קשיי תפעול, אך בראייה לאורך זמן ועל מנת ליישר קו עם הטכנולוגיה שהולכת וצוברת תאוצה, זהו צעד בלתי נמנע.

לסיום משהו חשוב שהיית רוצה לראות (מפגשים,לימודים או כל דבר אחר) בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן ?

בגדול אני מאוד מרוצה מהקהילה הזאת, היא תמכה ועזרה לי כבר מספר פעמים בדרכי הקצרה. אך אם הייתי יכול להוסיף משהו לקהילה המדהימה הזאת, זה היה עוד מדריכים בסיסים, How-to על שרותים שונים (גם אם נראים איזוטרים).

כבר עובדים על זה ובקרוב יעלו לאתר כמה מדריכים. תודה לך אדם שהתראיינת לפורטל מחשוב הענן של ישראל.