✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: עודד רבני

Autodesk
|
November 14, 2017
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
שמי עודד רבני, מנהל DevOps בחברת Autodesk, בעל ניסיון רב בתכנון, הקמה, תפעול והטמעת רשתות מחשוב גדולות.
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן? (צורך למענה אישי/ארגוני? התעניינות בטכנולוגיה?)

עולם המחשוב מתייעל והרבה חברות נמצאות בענן או עוברות אליו, באופן טבעי, מספר המשרות הפנויות הקשורת לענן ואיכותן גדול ממשרות IT קלאסיות, תחום הנמצא בדעיכה מתמדת. התחושה האישית שלי היא שעולם התשתיות הקלאסיות עובר שינוי ונעזב על ידי ארגונים רבים, פחות ופחות אנשים מתעניינים בהבדל בין סוגי ה-RAID השונים וכמה פורטים אפשר במתגי תקשורת.

באילו קשיים נתקלת כשרצית ללמוד על תחום מחשוב ענן?

כאחד שהגיע מעולם התשתיות הקלאסיות, נתקלתי בקושי להכיל את כל מושגי הענן החדשים והאקו סיסטם הנלווה אליו, בעולם הקלאסי יש מעט יצרני enterprise לתשתיות וירטואליזציה, מתגים, שרתים ואבטחת מידע. בעולם הקלאסי המושגים הטכניים זהים בין יצרן ליצרן ואילו בעולם הענן ישנו ערב רב של מושגים ופתרונות.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה ONPREM ?

בסופו של דבר, יעילות מנהלי המחשוב נמדדת על ידי מהירות ההקמה והנגשת כח המחשוב ללקוחותיהם באופן מאובטח, אמין, זמין ויעיל כלכלית. מנהלי מחשוב ענן יצטרכו למצוא דרכים יצירתיות להורדת עליות החודשיות שלהם כך שיקומו עוד ועוד ספקים המאפשרים למנהלי מחשוב ענן כיצד להוריד עלויות.

מצד שני, למנהלי תשתיות ONPREM יהיה קשה יותר להצדיק כדאיות כלכלית של המרכזי המחשוב שלהם והעסקת כח אדם מקצועי בתחומים אלו (מומחי אחסון, מומחי תקשורת וכו')

נושא נוסף שלדעתי יעסיק את מנהלי מחשוב הענן בשנים הבאות הוא העמידה בתקני רגולציה מחמירים (PCI, SOC2 וכדומה) וזאת על מנת להגדיל את תמהיל הלקוחות שלהם.

האם לפתרונות שחיפשת היו חלופות בין ספקי הענן הציבורי השונים שעבדת מולם? ואם כן מה היתה מערכת השיקולים בבחירת הספק?

הארגון בו אני עובד הקים את כל התשתיות שלו על ספק ענן ספציפי בכדי לנצל את יתרון הכמות והגודל.

איזו תמיכה/ליווי קיבלת מספק הענן?

חשיפת מוצרים חדשים, כנסים בארץ ובחו"ל, פגישה עם ארכיטקטים, ייעוץ ועוד.

אם יצא לך לעבוד בתחום מחשוב ענן, מה המסקנות לאחר המעבר לענן בהשוואה למצב on premise (איזה מצב עדיף ולמה?)

 כל מפתח או משתמש קצה יכול להרים תשתיות בענן באופן מהיר ופשוט, זה היתרון הגדול של מחשוב ענן וזה גם החסרון שלו, מפתח הכותב קוד או איש DevOps שהגיע מתחום הפיתוח, מוכשרים כככל שיהיו, ברוב המקרים אינם שמים את הדעת על סוגיות אבטחת מידע, גדילה עתידית, שרידות, המשכיות עסקית ו/או גיבויים. אם כך, ישנה נטייה גוברת להקמת תשתיות מהירה בענן, מבלי לעצור רגע ולחשוב על ההשלכות העסקיות הנובעות מכך.

במידה וארגון מעסיק תמהיל של אנשי DevOps בעלי ניסיון עבר שונה (תחום תשתיות קלאסיות ופיתוח) ודואג לדרכים יצירתיות להורדת עלויות החודשיות שלו אין ספק כי אותו ארגון יוכל להינות מכל יתרונות עולם מחשוב הענן.

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

תלוי בגודל הארגון ויעדיו העסקיים, חברת סטראטאפ קטנה הנמצאת בשלבי ההקמה שלה מוכנה לענן מיד בסיום ההרשמה ומילוי פרטי כרטיס האשראי, ארגון מבוסס בעל תשתיות קיימות יהיה מוכן לענן רק בשלב מאוחר יותר בו כל הסוגיות המפורטות מעלה נענו.

לסיום משהו חשוב שהיית רוצה לראות קורה (מפגשים,לימודים או כל דבר אחר) בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן ?

מפגשים על אנשי מקצוע בתחום ושיחה אמיתית וכנה על הדילמות היום יומיות שלהם.