✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן - משה שמי

חברת סלע
|
October 17, 2018
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
אני משה שמי, עובד כ- Chief Architect בחברת סלע המספקת פתרונות של ייעוץ, קורסים ופרויקטים בענן, פיתוח תוכנה ובדיקות תוכנה בתחומים רבים ומגוונים כמוDevops, Big Data, Application Development, Infrastructure, Machine Learning ותחומים רבים נוספים. אני בעל 20 שנות ניסיון בפיתוח תוכנה, בעיקר כארכיטקט ומוביל פרויקטים גדולים. בשנים האחרונות אני מוביל את תחום הענן והביג דאטה בסלע ב- 3 העננים הגדולים (AWS, GCP, Azure).
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן?

לפני מספר שנים סלע נכנסה כשותפה לפעילות העננים הגדולים. אנו עוזרים לחברות לעשות את המעבר לענן ומשמשים כ- Resellers לעננים. כמי שמוביל את התחום בסלע העברתי את עצמי מסלול הכשרה אינטנסיבי הכולל את ההסמכות המרכזיות ב- GCP ו- AWS אבל גם לפני כן הייתי פעיל בפרויקטים רבים שרצו בענן ונושא זה ריתק אותי.

באילו קשיים נתקלת כשרצית ללמוד על תחום מחשוב ענן?

תחום הענן הוא מאוד מורכב ועל מנת להבין לעומק את הפעולות שאתה עושה בענן יש צורך בהרבה מאוד ידע מוקדם בתחומים של רשתות תקשורת, וירטואליזציה, אחסון מידע, סקיוריטי וגם תחומים שיותר קרובים אלי כמו כתיבת קוד ושימוש ב- Databases. למזלי בעברי הרחוק עבדתי בחברות תקשורת ו- Storage מה שהקל על הלימוד שלי. עם זאת, אני מרגיש שחסרה לי עדיין הרבה פרקטיקה של אנשי Operation ואני פועל להשלמת הפער.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה - ONPREM?

תחום השירותים המנוהלים הולך וצובר תאוצה מה שמאיץ את זמן הפיתוח ומקל על תחזוקה של מערכות מחשוב בענן. בנוסף, יש תחרות חזקה בין העננים המובילה להוזלת מחירים, בגלל הניהול המרכזי ניתן בענן להגיע לעליות תפעוליות נמוכות יותר מ- On prem. מה שמוביל לכך שעוד ועוד חברות עוברות לענן. אני צופה שבשנים הקרובות רוב האפליקציות ירוצו בעננים ציבוריים. רק אפליקציות מסוימות בעלות דרישות מיוחדות לא ירוצו בענן

האם לפתרונות שחיפשת היו חלופות בין ספקי הענן הציבורי השונים שעבדת מולם? ואם כן מה הייתה מערכת השיקולים בבחירת הספק? איזו תמיכה/ליווי קיבלת מספק הענן?

כיום רוב האפליקציות יכולות לרוץ על כל אחד מהעננים בצורה מעולה. אולם לכל אחד מהעננים יש יתרונות וחסרונות בתחומים מסוימים והתפקיד שלנו הוא להכיר את הניואנסים הללו על מנת לאפשר ללקוח שלנו לקבל את הפתרון המיטבי עבורו. כחברה שנמצאת בשותפות עם העננים הגדולים, אנחנו בקשר רציף עימם ולכן אנו חשופים להמון ידע ומידע על השירותים השונים, עוד לפני שהם יוצאים לשוק. יש לנו גישה לאנשים פנימיים אצל ספק הענן ואנו יכולים להיעזר בהם לעבודתנו.

אם יצא לך לעבוד בתחום מחשוב ענן, מהן המסקנות לאחר המעבר לענן בהשוואה למצב on premise ?

העבודה בענן מהירה ופשוטה הרבה יותר, משך הפרויקטים מתקצר והעבודה נעשית פשוטה יותר. כמות השירותים המנוהלים המאפשרים לך להרים אפליקציות מורכבות תוך זמן קצר. שינוי זה משנה באופן מהותי את תעשיית התוכנה בעולם.

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

מעבר לענן הוא שינוי תפיסתי ולכן חשוב לחזור אל הדרישות של המערכות שלנו ולנסות להבין כיצד הכח של הענן יכול לסייע. חשוב להכיר לעומק את השירותים המרכזיים של הענן, להבין מה הענן יכול לתת לנו ולראות כיצד השירותים של הענן נותנים לנו פתרון.

לדעתי חשוב מאוד שיהיה בצוות ה- Operation מומחה ענן שיכול לעזור בקבלת ההחלטות.

לסיום משהו חשוב שהיית רוצה לראות קורה (מפגשים, לימודים או כל דבר אחר) בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן ?

לדעתי עדיין הידע של אנשי ההייטק בישראל בענן אינו מספק. רבים מכירים את הפונקציונאליות הבסיסית אבל לא מבינים את השינוי של עבודה בענן בטח בתחום הפיתוח. הייתי שמח לראות יותר מדריכים שמתעסקים בתחום הפיתוח בענן.

תודה משה, שמחנו לארח אותך